Για νέους, μπερδεμένους, παλιμπαιδίζοντες, κατα φαντασίαν ώριμους και ξερόλες, όπως εγώ.
. . . . .
Ναι, αποσιωπητικά! Τι σόι γυναίκα θα ήμουν χωρίς αποσιωπητικά??

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ανευθυνότις ανευθυνοτήτων, τα πάντα ανευθυνότις.

     Πάνω εκεί που λέω οτι έχω σοβαρέψει και κάπως τείνω να ενηλικιωθώ κι εγώ στο δρόμο προς την υπευθυνότητα, χαλαρώνω και χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου και ξεχνάω!  Έχω μια ατζέντα όπου γράφω πράγματα για να μην τα ξεχάσω. Φυσικά πολλά απ'αυτά τα αγνοώ, όπως "ραντεβού με γυναικολόγο", "συνδρομή Sonik", "να πάρω το ρολόι που μου γυάλισε".
    Σαν σήμερα που ξέχασα να βγάλω το κοτόπουλο απ'την κατάψυξη αποβραδύς, και το μεσημεράκι που ήρθαν οι γονείς, το θυμήθηκα μόλις μισή ώρα πριν έρθουνε.
    Και εκτυλίσσεται η σκηνή.

Τόπος: ταράτσα με σκεπή
Σκηνικό: ένας πάγκος, ένα παγωμένο κοτόπουλο πάνω του, γατιά τριγύρω, ένα πιστολάκι μαλλιών.
Πρωταγωνιστής: ο Βαγγέλας, αναμαλλιασμένος, με το νυχτικό και βουτηγμένος στη ζωική αποφορά, να φυσάει πανικόβλητα το κοτόπουλο απ'όλες τις μεριές μπας και αποψυχθεί.
Αποτέλεσμα:  Ίσα που λιώσαν οι πάγοι απ'έξω, απο μέσα πέτρα, με μισή ώρα μπιστολάκι τι να σου κάνει?. Ήρθαν τα γονίδια πεινασμένα, ευτυχώς φυγάδευσα το μπιστολάκι πριν δουν την κατάντια μου. Στην ερώτηση "πότε το 'βγαλες?" απάντησα πολύ χαλαρά "το πρωί!". Και μετά μου σούρανε κάτι καντήλια, γιατί ήρθαν πεινασμένοι και δεν είχα καταφέρει ούτε αυτό να κάνω. "Είσαι ανίκανη, ανεύθυνη, θα αποτύχεις στη ζωή σου, μην πας να βγεις κι απο πάνω!".
 Το λοιπόν, αν και είναι υπερβολικοί, σαν γνήσια ανεύθυνη, ήρθα στο μπλογκ μου να σας ξεδιπλώσω το ώριμο σκεπτικό μου. Δεν τρώω ρε! Άσε που δεν πήγα Prodigy γιατί τσιγγουνεύτηκα τα λεφτά και βαριόμουν να τρέχω για να φάμε μαζί!

Αλλά η ανευθυνότητα είναι ένα δείγμα της εφηβίλας και επεκτέινεται και στον φόβο να εκφραστώ ανοιχτά. Ανυπομονώ να μεγαλώσω!


      Σαν γνήσια κομπλέξω, κάτι παθαίνω όταν έρχεται ένας, φερ' ειπέιν ΕΑΑΚίτης και μου λέει με ύφος που θεωρεί ΔΕ-ΔΟ-ΜΕ-ΝΟ "Θα έρθεις στη συνέλευση, έτσι?"
Χμμμμμμμ, η απάντηση που θέλω να δώσω είναι "ΟΧΙ και κάνε καμιά τούμπα" αλλά αντ'αυτού απαντώ "Ναι ρε! (εννοείται!)". ΝΑ ΝΑ ΝΑ, ΗΛΙΘΙΑ. Τραβήξου τώρα ως το ΤΕΙ, λες και δεν έχεις τίποτε καλύτερο να κάνεις.


    Και για να εκφράσω και την άποψή μου για όλες τις συνελεύσεις απαξάπαντος σχολής (καλα το πα?), είναι χάσιμο χρόνου!!! OOOHH, YES, TO EIΠΑ!! AND IT FEELS SO GOOD!
  Για να μην τα γειώσω όλα, δικαιολογείται να πηγαίνεις στις συνελεύσεις όσο είσαι φοιτητής (στα πρώτα χρόνια). Άμα αρχίζεις και μπαίνεις σε άλλη φάση, μου φαίνεται επόμενο να ξεστραβωθείς και να δεις πόσο άσκοπο είναι.
Να πάω να δω τις παρατάξεις να προσπαθούν να δείξουν ποιός τον έχει μεγαλύτερο, γιατί? (ρητορική ερώτηση, δεν θέλω απάντηση).

   Και το τελευταίο φιάσκο που υπέστην ήταν όταν κατάφεραν και κανόνισαν μια συνέλευση στο μικρό και ταπεινό μας τμήμα, η οποία θα ήταν μόνο απο παιδιά του τμήματος, χωρίς παρατάξεις και θα συζητούσαμε τα προβλήματα...........
    ΠΦ!!!
Η προσέλευση αθρόα (40 άτομα σκάρτα απο τα 120 ενεργά φοιτητοειδή και άλλα 50 ξεχασμένα). Η κυρα ΚΝίτισα  δυστυχώς ήρθε κι αυτή και μας τα ζάλισε, προσπαθώντας να πάει την κουβέντα στο μνημόνιο και στην κυέρνηση Πασόκ. Αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο. Το χειρότερο ήταν οτι θελήσανε να μαζευτούνε για να βρούνε λύσεις.......ΠΟΥ?? ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ?? Και τι λύση βρηκανε? Να φτιάξουνε μια ομάδα ενημέρωσΖΖΖΖΖΖΖΖΖ.


Για αυτόν το λόγο δεν ξαναπάω σε συνελεύσεις.


Άσε το άλλο!
Κατέβηκες στις φασαρίες ή δεν κατέβηκες? = Επαναστάτης ή βολεμένη κότα?

Τι να πω ρε παιδιά, είναι τόσο αξιοκατάκριτο να μην ανέχεσαι τη βία?

Μιλάω σαν άνθρωπος που έχω κατέβει σε 5 πορείες και έχω ζήσει λίγες φορές τέτοια σκηνικά πανικού και κυνηγητού. Αλλά έκτοτε έβαλα μυαλό και δεν πάω γυρεύοντας. Πάω μόνο όταν ξέρω οτι δεν περιμένουν άγρια καταστολή.
 Άλλα νεότια που βράζει το αντιεξουσιαστικό τους ή το αριστερό τους αίμα, όπου μυρίζονται οτι θα πέσει καταστολή, όχι μόνο τρέχουν, αλλά σνομπάρουν κι όποιον δεν πάει. Αυτούς τους θεωρώ πολύ μικρούς.
Οι υπόλοιποι που πάνε, καλά κάνουν.

Σε αυτούς που συμφωνούν μαζί μου θα θελα να πω πως το να φας δακρυγόνο δεν είναι αυτοσκοπός.
Γιατί σε αυτούς που διαφωνούν, τι να κάθεσαι να λές....


Ακολουθεί 30λεπτο βαρετό βίντεο (νοτ) απο μια αμερικάνικη εκπομπή με απευθείας συνδεδεμένο στο Σύνταγμα τον Μαξ Καιζερ. Η εκπομπή δεν φείδεται σχολίων, θα έλεγα μάλιστα οτι τα λέει τόσο έξω απο τα δόντια, που βάζει κάτω όλα τα media της χώρας μας μαζί.




Πάω να φαω κοτόπλο.

4 σχόλια:

  1. Το καλύτερο το έχω ακούσει από φίλη μου, σχολιάζοντας συγγενικό της πρόσωπο για την λατρεία της προς τις διαδηλώσεις:"δεν έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα, θα λύσουμε των άλλων". Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

    Βαριέμαι να πηγαίνω στις διαδηλώσεις. Ένας λόγος είναι ότι όταν φωνάζω συνθήματα, οι γύρω μου με κοιτάνε περίεργα. Έχω δυνατή φωνή, τι να κάνω;;;;;Πάρτε τις μυξιάρικες φωνές σας και στο κέντρο που τραγουδάτε. Τσόλια! Που η μόνη διαδήλωση που έχουν δει, είναι η κοσμοσυρροή στα εμπορικά κέντρα για να δει τον Λεονάρδο(Ντικαπριονίδη).

    Με τσάτισες πάλι... Τι θέλω και διαβάζω βραδιάτικα το μπλογκ σου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωί και με τον καφέ στο χέρι τσαντίστηκα!
    Μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 στους 2!!!!
    Μην τσαντίζεστε ρε παιδιά, κατεβαίνω σε πορείες. Απλά όχι σ'αυτές που με φοβίζουν.
    Τrendynatορα, δεν κατάλαβα γιατί τσαντίστηκες.
    Αντιγόνη, μυρίζομαι το γιατί αλλά χρειάζονται επεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OYAI ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ !

    ΒΡΩΜΟΠΑΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έριξαν δυο πενιές οι