Για νέους, μπερδεμένους, παλιμπαιδίζοντες, κατα φαντασίαν ώριμους και ξερόλες, όπως εγώ.
. . . . .
Ναι, αποσιωπητικά! Τι σόι γυναίκα θα ήμουν χωρίς αποσιωπητικά??

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Θέλει η γκρινιάρα να κρυφτεί και η δουλειά δεν την αφήνει

     Αγαπητοί μου. Μου λείψατε πολύ. Αναδιατύπωση. Αγαπημένο μου βλογ, μου έλειψες πολύ. Αμέτρητες φορές θέλησα να ρθω να σου πω τον πόνο μου, αλλά έλα μου που δεν μου πήγαινε το χέρι να ξεμπροστιαστώ τόσο. Τελικώς λύγισα. Θα προσπαθήσω να ξεσπάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

   Που λέτε, τα χω κάνει σκατά. Δεν ξέρω πως μου τα φερε έτσι η ζωή, αλλά αδυνατώ να χαρώ την "ευτυχία" μου τελευταία.

Ουμφ. Η χαμένη μου ανωνυμία με εμποδίζει να εκφραστώ ελεύθερα, ανάθεμα τη φιλοδοξία μου να προωθήσω το βλογ γαμώ. Έχω κάνει το λάθος και έχω γνωστοποιήσει το βλογ σε άτομα που με ξέρουν. Κι έτσι έχασα το δικαίωμα να λέω πραγματικά ο,τι μου κατεβαίνει στη γκλάβα, χωρίς φόβο και πάθος. Και κάποια πράγματα δεν είναι για τους γνωστούς. Κάποια δεν είναι καν για τους φίλους.

Παρατήστε με. Υπάρχει τόση ψευτιά παντού.

 Όχι, όχι, μην επιμένετε, έχω πει οτι δε θα βγάζω τα άπλυτά μου εδώ μέσα! Τα πολύ προσωπικά μου εννοώ. Τα πραγματικά προσωπικά. Όχι, αυτό δεν πιάνεται για τέτοιο.

   Ο λόγος που απαρνήθηκα την αναγκαία έκφρασή μου για να ξεσπάω είναι, χμ, ειναι δύο οι λόγοι. Πρώτον, ήμουν πολλάν απασχολημένος και μπλεγμένος με τα αισθηματικά μου. Και τώρα είμαι, αλλά τώρα το συνήθισα και δεν μπορώ άλλο, πρέπει να γράψω, θα σκάσω!
 Και δεύτερον, ΕΠΙΑΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! Που να μην έσωνα -θου Κύριε, εν καιρώ κρίσης και με την ανεργία στην ηλικία μου να φτάνει το 50%!!!

Έγινα φουρναρισα. Κουλουρτζού. Πωλήτρια, όπως λέει και η σύμβαση μου. Oh wait! Δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση! Γενικώς, δέχομαι συγχαρητήρια.



Θα ξεκινούσα να σας περιγράψω πόσο ΔΕΝ συμπαθώ τη δουλειά αυτή και ειδικά τα ωράριά της, αλλά έχω κοινή λογική και συμπάσχω με τους ανέργους. Φυσικά και υπάρχουν και τρισχειρότερα. Επιπλέον, το μόνο καλό σε αυτή τη δουλειά είναι τα φρι φαγιά!!!

φρι φαϊ

κι άλλο φρι φαϊ

   Η ειρωνία είναι οτι έπιασα αυτήν την κωλοδουλειά για να μην κάθομαι, ώσπου να βγάλω τη σχολή. Και η σχολή τώρα καθυστερεί 2 φορές, χάρη στην κωλοδουλειά. Φαύλο κύκλο μυρίζομαι. ( η 1 φορα που καθυστερούσε η σχολή είναι επειδή κωλοβάραγα, φυσικά). Δεν καθόμουνα στ'αυγουλάκια μου, να τελειώνω τη σχολίτσα μου?

ρούφα τ'αυγούλάκι τώρα


   Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, όταν σας προσλαμβάνουν ως πωλητή σε φούρνο, μην τους ακούτε. Ως καθαρίστρια σε παίρνουν. Πολύ θα θελα να ξέρω το καθαριστικό σύστημα των φούρνων των οποίων οι υπάλληλοι διαβάζουν espresso ξυνάμενες . Πολύ.
   Επίσης πρέπει να είσαι ταυτόχρονα ΚΑΙ πωλήτρια. Να προωθείς τα πιο παλιά κουλούρια και να μην αφήνεις τον κόσμο να φεύγει με μόνο μια φρατζόλα. Ωφ. Πάλι καλά που δεν δίνουμε και κωδικούς στο ταμείο, να φαίνεται πόσες φρατζόλες πούλησε η καθεμία.
   Βλέπω συνομηλίκους που κάνουν διδακτορικά στο εξωτερικό και νιώθω καθαρίστρια. Μου ρχεται να πα να βάλω ένα φακιόλι και να ζήσω την περιορισμένη ζωούλα μου. Γιατί αυτοί άρπαξαν την ευκαιρία όταν σπούδαζαν, δεν απέδειξαν  με μακρόχρονα πειράματα πόσα χρόνια μπορείς να τραβήξεις ένα ΤΕΙ. (6,5 and counting)

   Πως κάνεις έτσι για μια προσωρινή δουλειά, θα μου πεις. Εγώ όμως ξέρω οτι οι προσωρινές δουλειές, στα επιτυχημένα άτομα, πιάνονται για να σε βοηθήσουν να πας παρακάτω, όχι για να σε βαλτώσουν τρισχειρότερα. Ναι ναι, ξέρω, είμαι τεμπέλα και γκρινιάρα. Aφηκετέ με, το χρειάζομαι.




E ρε, τι γκρίνια έχετε να ακούσετε όταν θα είμαι και άνεργη ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ!!


   Αν και άκουγα τι καλό αφεντικό που είναι το boss, και αν και δεν έχω παράπονα όσον αφορά τη συμπεριφορά του, η γυναίκα του είναι άλλο φρούτο. (οκ, μόλις έφαγα 10 λεπτά ψάχνοντας φωτογραφίας με κατσίκες και γκαμήλες, αλλά δε θα υπερβάλλω τόσο).

   Πάντα μπαίνει στο μαγαζί με την τσιγαρούκλα για επιθεώρηση. Απαρατάει την τσάντα της σε κεντρικό σημείο και ψάχνει να δει ποιά γωνία έχει σκόνη και ποιός ρουμπινές πουρί. Δε θα ξεχάσω την 1η βδομάδα που με βάλανε να κλείσω το μαγαζί μόνη μου, και επειδή πελάγωσα, έκλεισα τις πόρτες και το ταμείο για να βαρέσω την υπερωρία μου στο καθάρισμα με την ησυχία μου, χωρίς πελάτες. Το ξέχεσμά της, όταν μπούκαρε, ακούστηκε σε όλο τον δήμο Αθηναίων, κι εγώ ψάρωσα τόσο που μου πέφταν οι δίσκοι και οι τσιμπίδες. Αντί να της τραβήξω ενα γλωσσοκοπάνημα που περίμενε να τα κάνω όλα στην εντέλεια με 6 μέρες προϋπηρεσία. ΦΩΚΙΑ!


   Για να μην αναφέρω πόση μανούρα μου έκανε στην αρχή για το ντύσιμο. Με προσέβαλλε επειδή ντυνόμουν αθλητικά, ενώ κανείς δεν μου είχε πει οτι υπάρχει ΓΑΜΗΜΕΝΟ DRESSCODE ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΦΟΥΡΝΟΥΣ. Σε φάση "Για έλα δω εσύ","Τι ρούχα είναι αυτά", "Είναι αυτό παπούτσι να το δει άνθρωπος?" (εντάξει, είναι crocs σαγιονάρα, αλλά είναι ορθοπεδικό μωρή), "Με αυτή τη βερμούδα πας στο γυμναστήριο, όχι εδώ".

μα αφήστε με να τη γδάρω ζωντανή, σας παρακαλώ

     Ή επειδή δεν ντυνόμουν σε χρώμα παρεμφερές με το μπλουζάκι της φίρμας. Μα καλή μου κυρία, όλοι έχουν άσπρα μπλουζάκια με τη φίρμα, εμένα με κλάσατε. Τι να κάνω που δεν έχω δικά μου άσπρα??? Το καλοκαίρι είχα δύο, το ένα γαριασμένο, το χειμώνα δεν έχω, με κάνουν να μοιάζω με χιονοστοιβάδα! Εντάξει, μου λέει, τουλάχιστον φόρα φωτεινά χρώματα. Σύμφωνοι, λέω κι εγώ, και σκάω μύτη με ένα ωραιότατο πράσινο, ακριβώς μετά τις διακοπές. Και τι μου είπε ρε παιδιά? Όχι, τι μου είπε πρώτη μέρα μετά τις διακοπές, στο θεό σας δηλαδή. Με κοίταξε απο πάνω μέχρι κάτω, επιτιμητικά και με ξινίλα, γούρλωσε τα μάτια με  ύφος ω-τι-φρικη-αντικρύζω-παλι-σημερα-η-ρουφιανα, παράτησε ο,τι έκανε εκείνη την ώρα και μου είπε: "Πως είσ'έτσι εσύ!!?".

Πρόσεχε. Ξέρω που μένεις.

   Γενικά το καθεστώς το εργασιακό εκεί δεν είναι και το καλύτερο. Φυσικά και έχω ακούσει και χειρότερα, αλλά εγώ οφείλω να το καταγράψω. Διαλείμματα δεν έχεις, παρα μόνο αν δεν μπει πελάτης. Δεν υπάρχει μέρος να κάτσεις. Δεν πρέπει να μένεις ακίνητος, γιατί υπάρχουν κάμερες και πρέπει να σε βλέπουν να κινείσαι (ευτυχώς σ'εμάς δεν έχουν). Ρεπό δεν παίζουν. Δουλεύεις 6 μέρες, και τα Σάββατα. Άδεια 2 μέρες τα Χριστούγεννα (α! δε σας είπα! Τα Χριστούγεννα δουλεύουμε 12ωρα, ναιαιαιαι!!!) και 2 το Πάσχα. Στις γιορτάδες (Αγ. Πνεύματος, Κ.Δευτέρα, παραμονές Πρωτοχρονιάς κ Χριστουγέννων, Μ.Σάββατο) δουλεύεις απο το πρωί μέχρι να ξεπουλήσεις (δλδ ως το βράδυ). Το δε καλοκαίρι, κλείνει ο φούρνος για συντήρηση 2 βδομάδες, και μόνο τότε μπορείς να φύγεις για καλοκαίρι, αλλά δεν τις πληρώνεσαι. Άρα πληρώνεσαι μόνο τον μισό Αύγουστο. Που, μαντέψτε! Φέτος, δεν πληρωθήκαμε! Κάποιο πρόβλημα είχε η επιχείρηση μωρέ. Άνοιγε καινούριο υποκατάστημα, έξοδα, νοίκια, μπροστάτζες, που να στα λέω. Αν δεν είχες κάνει τα κουμάντα σου, να φας απ τα έτοιμα, θα την έκλαιγες τη διβδόμαδη αδειούλα σου.

   Επειδή εγώ τη δουλειά τη βρήκα ΜΕ ΜΕΣΟ όμως, το καλό το boss με βόλεψε στις άδειες και δεν με έβαλε να έρθω μια μέρα πριν για να καθαρίσω το μαγαζί. Γιέι.

Eορταστικό σεξ


   Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε μια βροχερή ημέρα του Γενάρη. Είχαν περάσει πια οι γιορτές, κι εγώ τις είχα περάσει στωικά στον κωλόφουρνο, ώρες ατέλειωτες, περιμένοντας κάθε μέρα το χριστουγεννιάτικο δώρο, το οποίο δεν ερχόταν. Ούτε ο μισθός ήρθε κανονικά. Αλλάγη χρόνου έκανα ψόφια, σπίτι, άφραγκη και ρέστη, στο σκάιπ με τον Stewie. Toυλάχιστον είχε περισσέψει ένα τσουρέκι με φλουρί και το πήρα σπίτι να κόψουμε για βασιλόπιτα......

Βασιλάκης Σκορδοκαϊλας


   Απο το νέο έτος κι έπειτα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Αλλά έλεγα "ελα μωρε, θα δυσκολεύονται, ας μην πιέζω κι εγώ". Ούτως ή άλλως, το να πετύχεις το one and only boss είναι θέμα τύχης, αφού τυγχάνει άρχων φούρναρης - executive manager- διευθυντής πωλήσεων- χρηματαποστολέας - διευθυντής προσωπικού - πατέρας 2 καθυστερημένων αγοριών. Άντε βρες τον στο τηλέφωνο τώρα. Και να το πεις πως απ το τηλέφωνο? Αυτά θέλουν απο κοντά.
  Μέχρι που φιλοτιμήθηκε μια παλιά υπάλληλος και με διαφώτισε. Όλοι έχουν πάρει δώρο εκτός απο εσένα κι άλλη μια καινούρια, ξύπνα! Φυσικά, αυτό με έκανε τουλάχιστον να τα διεκδικήσω άμεσα, αλλά δεν βλέπω να τα παίρνω τώρα κοντά και.......ήθελα να μου κάνω δώρο.......ένα πλειστέισον.....

αντίο πλειστέισον

2 σχόλια:

  1. 1ον: Η δουλειά δεν είναι ντροπή. (Η σοφία της ημέρας)
    2ον: Αν αποφασίσεις να σκοτώσεις την κυρά, έχε στο νου σου ότι είμαι αρκετά καλή στον προγραμματισμό δολοφονιών.
    (3ον: I missed you.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έριξαν δυο πενιές οι