Για νέους, μπερδεμένους, παλιμπαιδίζοντες, κατα φαντασίαν ώριμους και ξερόλες, όπως εγώ.
. . . . .
Ναι, αποσιωπητικά! Τι σόι γυναίκα θα ήμουν χωρίς αποσιωπητικά??

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ??

Geeks του Harry Potter, ενωθείτε! Πορωμένοι είμαστε, όχι ηλίθιοι!


    Κατέβασα στο κινητό ένα έκτακτο απλικέισον με ΟΛΑ τα βιβλία του Χάρι Ποτερ στα αγγλικά! Έχω λιώσει. Στη δουλειά, στο λεωφορείο, στο χέσιμο, στο τραπέζι.


    Μετά την 15η ανάγνωση της 7λογίας λοιπόν, έφτασα να αποφασίσω να καταγράψω τις τρύπες στο σενάριο του αγαπητού μας Χάρι. Ένα άκρως ανούσιο έργο για το οποίο είμαι υπέρμετρα υπερήφανη και επιτέλους, νοιώθω οτι μπαίνω στην επίτιμη κλίκα των nerds.




ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ:


~Στο 4ο βιβλίο, όταν πια τελειώνει το έτος και φεύγουν τα παιδιά απο το σχολείο, έρχονται οι γνωστές άμαξες να τα πάρουν. Άμαξες που τις σέρνουν θέστραλ, δρακουλάλογα που τα βλέπουν μόνο όσοι έχουν δει κάποιον να πεθαίνει.....Τα οποία όμως εξακολουθούν να είναι άφαντα για τον Χάρι, κι ας έχει προηγηθεί η δολοφονία του Σεντρικ μπροστά στα μάτια του!!
     Προφανώς η πανέξυπνη Rowling ήθελε  να κρατήσει αυτό το ατού για μια θεαματική έναρξη του 5ου. Αυτό όμως λέγεται δημιουργικίστικη γραφή και τη διδάσκει με μεγάλη επιτυχία ο Dan Brown.


αυτή η ξεκώλα


~Στο 4ο πάλι, στη μονομαχία Βόλντεμορτ-Χάρι, όπου και γίνονται τα αντίστροφα ξόρκια, βγαίνει πρώτα μια σκιά του πατέρα Τζέιμς απο το ραβδί και ύστερα της μάνας Λίλυ. Ρε Ροουλινγκ, αντίστροφα δεν είπαμε μάνα μου?? Άσε τους συναισθηματισμούς ρε κοπέλ..Πρέπει  να ήταν πολύ κακή στα μαθηματικά.


εδώ η Ροουλινγκ όταν ήταν φτωχιά και νεότερη
η Ροουλινγκ τώρα και γηραιότερη.


~ Ο Βόλντυ πάλι, πως κράτησε το γαμώραβδο, το τόσο σημαντικό για την πλοκή, όντας μια αχλή που καταλάμβανε αρούρηδες και φίδια για 12 χρόνια??? Θα το άφησε κάπου και θα το πήρε ο ΠοντικοΑμμμ....fail.


Να δεις που έχει κάνει και υαλουροαπαυτό


~Το ίδιο αυτό ραβδί, στα αντίστροφα ξόρκια, ξεκινά να τα απαριθμεί ανάποδα.
 Αρχίζει με τους φόνους και τις βασανιστικές κατάρες του τελευταίου έτους, ΠΗΔΆΕΙ όλο τον βασανισμό μιάς Bertha Jokins και τις εξουσιαστικές κατάρες στον Bartemius Crouch, ΑΓΝΟΕΊ 12 χρόνια όπου "υποτίθεται" (κάνω air quoting τώρα) ο Βόλντυ ψυχορραγούσε και δεν έκανε μάγια, και προσγειώνεται ΤΑ ΤΑΝ ΤΑ ΤΑΑΑΑΑΝΝ!!! στους δύο πιο σημαντικούς φόνους, των γονιών του Χάρι.
 Μια εξαιρετική επίκληση στο συναίσθημα!!
........WTF??? Τα αντίστροφα ξόρκια ήταν επιλεγμένα highlights της εγκληματικής καριέρας του Βόλντεμορτ??? Για σε παρακαλώ Ροουλινγκ, γιά σε παρακα.....


Τι κάνουν μερικά εκατομμύρια στον άνθρωπο.


~Στο 7ο, ο Χάρι μεταχειρίζεται τους πεμπτουσιωτές σα να'ταν πλειμομπίλ! Μόνο ο έρμος ο Ντάμπλντορ πήγε σαν το σκυλί στ'αμπέλι όταν θέλοντας να χρησιμοποιήσει την πέτρα της ανάστασης, φόρεσε το δαχτυλίδι των Γκάουντ και καταδικάστηκε??
   Όλοι οι άλλοι πεμπτουσιωτές ήταν απλά βαζάκια???
   1 man 1 jar, Ροουλινγκ!!!


~Επίσης στο 7ο, όταν τα παιδιά φοράνε το μενταγιόν του Σλίθεριν, νιώθουν το βάρος και τη δυσαρέσκεια που προκαλεί. Καλά, χέσε το Χαρι που είναι αδερδή ψυχή. Μόνο η Άμπριτζ το φοράει και πετάει!!!
ωραιότατη
~Στο 7ο πάλι, όταν η Άμπριτζ καταδικάζει μιαν άτυχη γυναίκα στο υπουργείο, τους περιβάλλει ένα νοητό κουβούκλιο απο τον προστάτη της Άμπριτζ, κι απο πάνω ένα χάος Παράφρονες! Όταν σπάει η προστασία και γίνεται το ντου, πάνε μόνο στην κατηγορούμενη. Οι άλλοι κομπλέ. Πιάνονται χέρι χέρι και χορεύουν γύρω απο το μενταγιόν.


~Η Μπέλλατριξ, γιατί βρέχει τόσο ξεδιάντροπα το βρακάκι της όταν φλέπει τον Βόλντυ?? Νόμιζα οτι...εχμ.........είναι παντρεμένη!! Κι οτι ο ανήρ της δραπέτευσε μαζί της απ'το Αζκαμπαν κι επέστρεψε!! Άσχετο αν μετά η Ροουλινγκ θάβει την ύπαρξή του για 3 βιβλία. Αλλά ζωντοχήρα είναι, τι περίμενα??
αφήσαμε αυτή τη γυναίκα να μας διαμορφώσει ήθη??


~Κι επειδή έχω ένα θέμα με τα ραβδιά που ο καθένας κάτι ο,τι βολέψει τη Ροουλινγκ....ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΒΔΙΑ?? Κόσμος μπαίνει και βγαίνει απ το Αζκαμπαν και τα ραβδιά τους, λες και είναι στην αναμονή.
 Εγώ θυμάμαι καθαρά, στο 3ο βιβλίο, οτι ο Ποντικοουράς χρειάστηκε να αρπάξει ένα ραβδι για να ξαναμεταμορφωθεί σε ποντίκι και να το σκάσει. Ο Σείριος πως μεταμορφωνόταν σε σκυλί 14 χρόνια ΜΕΣΑ στο Αζκαμπάν????
o Σείριος στο Αζκαμπαν
   Όταν το σκάσανε (στο 5ο) οι ορδές των Θανατοφάγων απο κει μέσα, πως ήταν όλοι μάχιμοι στο τέλος? Που μου μπήκανε στο υπουργείο κι έγινε της κακομοίρας, και η Μπέλλατριξ σκότωσε το Σείριο, ΜΕ ΤΙ ΡΑΒΔΙΑ???
 Και καινούρια να φτιάξανε, έπρεπε να απαγάγουν τον Ολιβάντερ γι'αυτό. Δεν μπορούσαν έτσι απλά να σκάσουν στην Διαγώνιο Αλέα για ψώνια βλέπεις. Αλλά ο Ολιβάντερ απήχθη στο 7ο βιβλίο. ΣΤΟ 7ο ΝΤΗ ΝΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!!!!




~Και μετά σου λέει οτι αν σε αποβάλλουν απο το Hogwarts, σου σπαν το ραβδί. Στο Αζκαμπάν όμως δεν πειράζει!! Έλα μωρέ! Αφού θα έχεις τους Θανατοφάγους!


~Οι δίδυμοι Γυέσλι γιατί απέφυγαν τις συνέπειες της αποβολής λοιπόν? (geek απάντηση: τεχνικά, αποχώρησαν οικειοθελώς, πριν τους διώξουν μπλααα μπλαα μπλααα)


Πλημμύρα γαματοσύνης


λιαρ λιαρ λιαρ


~Αφού "το ραβδί διαλέγει τον μάγο", πως έφτιαξε κατά παραγγελία ο Ολιβάντερ ραβδιά για μια στρατιά Θανατοφάγων όντας κρατούμενος του Βόλντεμορτ στο 7ο?? Βγηκε στην αυλή και πελέκησε ένα πεύκο, τσουρομάδησε κι έναν φοίνικα και να το?




~Καλά, αυτό που έγινε στο τέλος με τα ραβδιά ήταν πολύ μπερδεψοκατάσταση. Συμφωνα με τη Ροουλινγκ, όταν αφοπλίζεις τον άλλον (=τον νικάς), του παίρνεις και την κυριότητα του ραβδιού του.  
   Γιατί κάπως έτσι κέρδισε ο Ντράκο το ραβδί του Νταμπλντορ (οκ, whatever...). Το οποίο μετά ο Χάρι ΒΟΥΤΗΞΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ μέσα απο τα δάχτυλα του Ντράκο, και έτσι πήρε αυτός την κυριότητα. Τι μας λές!!! Γύρευε τι ραβδιά έπρεπε να χει ο Χάρι με τόσα Αφοπλίσιους ανα τα χρόνια.


Τι ωραίο παιδάκι που ήτανε ο Νταν. Πραγματικά.
Η μόνη φορά που έμοιασε στον χαρακτήρα, μετά τον έφαγε η στυλίστρια, αυτή η ποτάνα.
Αλλά μετά κάτι πήγε στραβά...




~Σοβαρά τώρα. Ο Βόλντεμορτ πέθανε με το ΑΦΟΠΛΙΣΙΟΥΣ??
Μήπως δεν κατάλαβα καλά κάτι??
ΟΚ, δεν κατάλαβα. Αυτό που λέει το βιβλίο είναι οτι πήδηξε το ραβδι απ'τα χέρια του Τομ Ριντλ (για το Θεό, Ροουλινγκ! Κιτσιά και μελό, να φωνάζεις τον Βόλντεμορτ με το ανθρώπινο όνομά του λίγο πριν το θάνατό του!!). Όχι οτι τον χτύπησε το αφοπλιστικό ξόρκι του Χάρι. ΠΉΔΗΞΕ! Μόνο του! Το έπιασε ο Χάρι στον αέρα (με τα τέλεια αντανακλαστικά του ανιχνευτή), ενώ συνέχιζε να του ρίχνει τη δική του μαλακία - expelliarmus. Και το ραβδί συνέχισε την Αβάντα Καντάβρα στον Βόλντυ, λες και ήταν σπαθί jedi να βγάζει συνέχεια πράσινη ακτίνα φωτός.
   Ρε ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ? (εκτός απο το τζεντάι πράμα). Όταν ρίξεις δηλαδή σε κάποιον ξόρκι με το ραβδί του, αυτό γίνεται???? ΠΑΝΤΑ???


ο καλός μας Βόλντυ


~Καλά, στην ταινία που ο Βόλντυ γίνεται ψηφιδωτό κι εκρύγνηται, δεν το σχολιάζω.


Θεούλης




~Έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει οτι τον Χάρι τον γεννοβολήσανε στα 21??? Οτι η γενιά  James, Lily, Sirius, Lupin, Snape είναι 37 χρονών?
 .......Ηθικοπλαστικά μηνύματα του κώλου! 
  Άσε που με τόσες ευθύνες που τους ρίχνει η Ροουλινγκ, νομίζεις οτι μιλάμε για 45άρηδες...Όπως άλλωστε είναι και οι ηθοποιοί που τους παίζουν!!




~Α. Μείναν όλοι ευχαριστημένοι με το τέλος??
 Που παντρολογιούνται απ'τα 19?
 Που αμολάει ένα τσούρμο παιδιά ο καθένας και τους δίνουν ονόματα - απαυγάσματα γυναικουλίστικης έμπνευσης, όπως Αλμπους Σέβερους ή Σκορπιός (ιιιιΙΙΙΙοΥΟΥΟΥΟΥ)????
Που δεν κάνει κουβέντα για τη Λούνα?
Που κλάνει τον ήρωα τον ΝΕΒΙΛ??
Λέω!!
Τα μωρά μου (όχι όλοι)


~(τρελή ξενέρα) Διάβασα στα Harry Potter facts και σε συνεντεύξεις της Ροουλινγκ τα εξής σοκαριστικα:


Ο ΝΤΑΜΠΛΝΤΟΡ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΙ ! ! Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΛΝΤ!!!

Μέχρι εδώ ακούγονται τα ουρλιαχτά της φρίκης σας.


Ο ΒΟΛΝΤΕΜΟΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ γιατί συνελήφθη υπο την επήρεια ερωτικού φίλτρου. (αυτό ήταν πιο ξενέρωτο)


Καημένε Βόλντυ....Δεν έφταιγες εσύ.



~ ΚΑΙ ΣΙΓΆ!!! ΣΙΓΆ μην υπήρχε περίπτωση να νικήσει η Μόλυ Γουέσλι την Μπέλλατριξ!! 
   
    Η κυρα Μόλυ τα τελευταία 16 χρόνια εξασκούσε μόνο το ανακατεύσιους, το ξεφλουδίσιους και το σφουγγαρίσιους. (άντε να σου βάλε εγώ και το Τεμαχίσιους εις Κύβους και το Σιάξιους Φακιόλιους).


  Η άλλη είναι αιμοσταγής πολεμίστρια, έχει φάει κόσμο και κοσμάκη, ικανούς, χρυσούχους, έχει βασανίσει, διψάει για αίμα και γουστάρει το ερπετό κι έχει πάρει και ιδιαίτερα!



    Και ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!   



 Αλλά όχι, η μητρική αγάπη τα νικάει όλα (blink blink). 














Κι αυτό το Pottermore τι σκατά είναι και το περιμένουν όλοι??








   Αφού τα 'πα και ηρέμησα και το βγαλά απ'το σύστημά μου (όπως πάντα), θα ακολουθήσει ευχάριστο ποτ πουρί με τις μορφές που λατρέψαμε:







ΩΧ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ

Κλισέ αλλά ήταν πάντα ο αγαπημένος μου.
Γι'αυτό και η προδοσία του πόνεσε περισσότερο.

Έκλαψα κι εγώ όταν πέθανε ο Νταμπλντορ.


Ομολογώ οτι στο βιβλίο αυτή η στιγμή πέρασε πολύ πιο στο ντούκου. Χρειαζόταν ένας Alan Ricman ΕΛΑ ΡΕ ΘΕΕ!!! για να την αναδείξει. Ο χρυσός μου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΒΛΟΣΥΝΗΣ:

πάρε

πάρε

πάρε

πάρε

ΠΆΡΕ

ΔΏΣΕ
ΔΏΣΕ

ΔΏΣΕ

ΔΏΣΕ
(εδώ ο Tom Felton με τη 40άρα Μilfάρα γκόμενά του, και πολύ με πλήγωσε)
ΔΏΣΕ ΚΑΙ ΣΏΣΕ

ΔΏΣΕ ΚΑΙ ΣΏΣΕ

ΔΏΣΕ ΚΑΙ ΣΏΣΕ

η Ερμιόνη καβλάρα απο μικρή, η άλλη πάλι όχι

Μην κοιτάτε αριστερά

Άφωνος
 το στραβό της χαμόγελο με μουδιάζει γλυκά

και μοντέλο το μωρό

my generation

η Λούνα ΔΕΝ παντρεύεται τον Νεβιλ κανονικά.

Ο πιο αντιπαθητικός ρόλος. Ήταν τυχαίο που έβαλε και Κινέζα γαμώ το κέρατο?
Γιατί επέλεξε Ασιάτισα για τον χαρακτήρα αυτό?
α) Για να είναι σίγουρη οτι θα τη μισήσουν όλοι?
β) Για να πιάσει όλες τις φυλές στο βιβλίο της και να δουν όλοι τι γεφύρωμα φυλών και αντιρατσιστικό είναι?
γ) Για να με εκνευρίσει?

   Την έβαλε και Κυρία επι των Τιμών, δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ! Τα γυαλιστερά της μαλλιά και το πανέμορφο πρόσωπό της, ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΠΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΈΨΕΙ? Δεν είν'τυχαίο που έβαλε το Κινεζοειδές σας λέω, δεν έπειθε κανέναν.
ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ, χέστηκα. Να μην ήταν Κινέζα.


Ουφ, ας δω κάτι ευχάριστο πριν καταπιαστώ με άλλο ένα εκνευριστικό θέμα:


αυτό λέγεται awesomeness



Ο Χάρι γελάει.



Μείνατε όλοι ευχαριστημένοι απο την απεικόνιση της Τζίνυ στην ταινία??
   Δηλαδή, σας έπεισε αυτό

..οτι ήταν μια πανέμορφη κοπέλα, που την ήθελε το μισό σχολείο, με τσαγανό, δυναμική.....????
ΕΛΆΤΕ ΤΏΡΑ!
 Να ήταν έτσι να πω εντάξει. Αλλά έλα που ήταν έτσι:
ιιιιιιΙΙΙΙΙΧΧΧΧ
Το αξιοζήλευτο ζευγάρι.
"Χμ...εγκρίνεις Τζορτζ??"  "Μπα, δε θα το λεγα, Φρεντ."


Το άδειο της βλέμμα ερχόταν για 6 ταινίες σε αντιπαράθεση με το φλογερό βλέμμα της....:

Μόλις 14άρων...

κοίτα διεισδυτικό βλέμμα!!

Μανάρα μΟΚ, ΟΚ, ΤΟ ΚΟΒΩ.


Μετά απο ΤΕΤΟΙΑ βλέμματα, τα κρύα, άψυχα, κρυόκωλα και ψυχρά βλέματα της Τζίνυ, φαίνονταν τρισχειρότερα.

ούτε καν ένα Σβαρόφσκι στο λαιμό σου βρε χρυσή μου

Νομίζω οτι ήταν στα χρονικά το πιο αδέξιο ζευγάρι, οι πιο αταίριαστοι εραστές, χημεία μηδέν, ΝΑΔΑ, ΖΙΡΟ
Εδώ βλέπουμε την ηθοποιό να προσποιείται πως φιλά μια κατσαρίδα.




ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΑΣ
ΘΕΕ ΜΟΥ, ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΜΗΤΗ
ΟΥΛΠ!!!!!!!!!!!1 (εγκεφαλικό)


ΚΑΙ εμμμμμ....Με τον κίνδυνο να καθιερωθεί σαν κλείσιμο όλων μου των γραπτών..Πάω να αυνανιστώ!





21 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ, δεν μπορώ ηδονίστηκα βραδιάτικα!! Μίλα μου για Χάρι Πότερ! Εμπρός όλοι ενωμένοι! Θα σου κάνω ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ μάνα μου. Ναι, ΤΟΣΟ χάρηκα.

    Την αποθήκευσα την ανάρτηση στα αγαπημένα για να τη διαβάσω και να την απολαύσω το πρωί με τον καφέ. Αχ αχ τι μου κάνεις. Αχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα κι άλλες φωτο, μπορείς να κυλιστείς στην ακολασία με την ησυχία σου. Με πονάει που τελείωσε, γι'αυτό όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ecstasy αυτό το post, ECSTASY.
    Δεν θα το πιστέψει κανείς, αλλά θέλω κι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ έχω βελάξει μιλάμε!!! Κινέζα! Ναι! Η πουτάνα!! Την έχω και δίπλα μου τώρα και με στραβοκοιτάει που έχω λιώσει στο γέλιο!

    Βέβαια με πολλά διαφωνώ αλλά δεν πειράζει χαλάλι σου!

    ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ Κινέζα!!

    Καλό βόλι μάνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E τι περιμένεις Αμέρικλαν? Γράψε για το που διαφωνείς!! Έλα να γίνεται διάλογος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε μωρο.
    ΡΕ ΜΩΡΟ.
    ξεχασες οτι εκτος απο τον Νεβιλ και τη Λουνα, δεν ανεφεραν τον ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤ που ψοφησε και το επομενο 5λεπτο τον ειχαν ξεχασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tha milisw . tha luthoun oles oi apories. otan milisw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο σκηνικό με τα θέστραλ θα διαφωνήσω. Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά διάλογο Χάρι και Λούνας Λάβγκουντ που συζητούσαν για το τα άλογα και ο Χάρι είχε παραξενευτεί που και η Λούνα μπορούσε να τα δει. Δε θυμάμαι ακριβώς λεπτομέρειες γιατί ήμουν μικρός όταν τα είχα διαβάσει.

    ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΛΑ? ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΡΟΝ?????? Στην αρχή νόμιζα ότι το εννοούσες ειρωνικά, λες "πάρε επίθεση καβλοσύνης" και πετάς φωτό τον ασπροκόκκινο εμετό και γέλασα γιατί σκέφτηκα ότι κάνεις πλάκα. Αλλά μετά είδα ότι σοβαρολογούσες! Κρίμας, τστστς κρίμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα γράψω μανίτσα μου! Θα γράψω που διαφωνώ και θα σου φύγει το τσερβέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμερικλάνε με τιμάς βαθύτατα. θα περιμένω.

    Φάντομ, ο διάλογος που αναφέρεις βρε κουτεντέ είναι στο 5ο βιβλίο, στην αρχή. Εγώ ομιλώ για το τέλος του 4ου (όπου δεν έχει εμφαιστεί κι η Λούνα ακόμα). Άμα θες να το ξεφτιλίσουμε, θα σου πω και τη σελίδα, αλλά εδώ ο κόσμος χάνεται...
    Και μην εξάπτεσαι, μ'αρέσει ο Ρον γιατί είναι άνετος, αστείος και γεροδεμένος. Αλλά σαν εσένα δεν είναι! (αυτό δεν ήθελες ν'ακούσεις, μπαγάσα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Χάρολντ Μπλουμ (ο κριτικός λογοτεχνίας - καμία σχέση με τον ηθοποιό Ορλάντο) έχει χαρακτηρίσει τα περί Χάρι Πότερ "ανοησίες" (http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=421556).
    Επειδή είχα μια (ευτυχώς μικρή) επαφή με το έργο, δεν θα συμφωνήσω μαζί του. Πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον φρικαλεότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είπε κανείς οτι είναι απαύγασμα λογοτεχνίας! Είναι παιδική αγάπη! Όταν εσύ συνέλλεγες panini ήταν καλύτερα???? ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
    Κι όταν θα βγει το lion king σε 3D στα σινεμα, πρώτοι θα πάμε, και θα ξανακλάψουμε με το Μουφάσα, και θα τραγουδήσουμε το χακούνα ματάτα και δε θα πειτε και τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν συνέλλεγα panini διότι το panini, απ' όσο γνωρίζω, είναι είδος σάντουιτς και εγώ τα σάντουιτς τα τρώω. Ομολογώ ότι το Lion King το έχω δει (πρόπερσι συγκεκριμένα), κυρίως από περιέργεια να δω τι σκατά μαλακία είναι αυτή που έκανε τους πάντες να λυσσάνε με δαύτο και με έκπληξη διαπίστωσα ότι είναι και τα δύο:
    και σκατά και μαλακία

    Θέλετε μήπως καλοπροαίρετο σχόλιο και για τις ταινίες του Harry Potter;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι, μου αρκεί που έκανα τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό να ξεχάσει τη λόγια γραφή του και τον κατέβασα στο ταπεινό μου επίπεδο.
    ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ!! (δικό μου)
    VINCERO!!! (Τουραντο-Καλαφ)
    VICTORY IS MINE!! (φαμιλυ γκαι - Στιούι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι αν είπε ο Χάρολντ Μπλουμ ότι το Χάρι Πότερ είναι ανοησίες,θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει.Μόνο το πρώτο βιβλίο έχει διαβάσει κι αμφιβάλλω αν το τελείωσε.
    Δε προσποιήθηκε κανείς ότι τα βιβλία είναι λογοτεχνικά αριστουργήματα.Είναι μια αξιοπρεπέστατη ιστορία γι αυτό που είναι και θεωρώ αρκετά ωφέλιμη γι αυτό που έχει να πει.
    Τώρα επειδή σε βλέπω να βασανίζεσαι κι επειδή είμαι potter nerd,θα κάνω τον κόπο ν’απαντήσω τι ισχύει κατά τη γνώμη μου.Ακολουθεί σεντόνι.

    Η εφταλογία δεν είναι τέλεια,έχει τα λαθάκια της,αλλά μερικές από τις τρύπες που αναφέρεις έχουν στάνταρ απάντηση.
    Η αβάντα του Βόλντεμορτ εξοστρακίστηκε πάνω στο αφοπλιστικό ξόρκι του Χάρι( που ήταν ο πραγματικός κύριος του ραβδιού,η αβάντα δεν ήταν τόσο ισχυρή κτλ)και τον χτύπησε.Ταυτόχρονα τον χτύπησε και το αφοπλιστικό,γι αυτό του έφυγε το ραβδί.
    Δε χρειάζεται ραβδί για να μεταμορφωθεί ο ζωομάγος.Ο Πέτιγκρου πήρε το ραβδί από τον Λούπιν για να ελευθερωθεί.Μετά ο Χάρι τον αφόπλισε κι αυτός μεταμορφώθηκε σε ποντίκι για να το σκάσει.Ίσως μπερδεύεσαι με την ταινία.Στην ταινία το έδειξαν με τον τρόπο που το περιγράφεις.
    Η Άμπριτζ δεν είπε ότι είχε σκοπό ν αποβάλλει τους Ουέσλι.
    Κάθε πεμπτουσιωτής είχε διαφορετικά προστατευτικά ξόρκια.Ο Ντάμπλντορ πήγε να πάρει το δαχτυλίδι μεσα στη θολούρα του πριν σπάσει τα όποια ξόρκια.
    Το τρίο ήθελε να καταστρέψει το μενταγιόν,η Άμπριτζ τρεφόταν από την ενέργειά του.Μην παίρνεις τόσο κυριολεκτικά για το πως σ’επηρεάζει ο πεμτουσιωτής.
    Οι παράφρονες ήταν στην υπηρεσία του υπουργείου δηλαδή του Βόλντεμορτ.
    Η μαμά Ουέσλι πάνω από δυο χρόνια ήταν στο τάγμα,στα ξόρκια του νοικοκυριού θα έμενε;Πόλεμο είχαν.Βάλε την αποφασιστικότητα και την οργή της μάνας...Όχι δεν έγινε καλύτερη από την Μπέλατριξ,αλλά στο βιβλίο φαίνεται καθαρά πως από δικό της λάθος σκοτώθηκε γιατί υποτίμησε τον αντίπαλο.Μόνο την πλάτη που δε της γύρισε.
    Πριν εκδοθεί το 4ο βιβλίο,εντοπίστηκε το λάθος ότι πρώτα έβγαινε ο Τζέιμς από το ραβδί και μετά η Λίλη και διορθώθηκε.Μετά ο εκδότης έκανε λάθος στην αμερικάνικη έκδοση νομίζω.Πάντως στην επανέκδοση έχει δορθωθεί το λάθος.
    Για τ'αντίστροφα ξόρκια,στην αρχή εμφανίστηκε μια σκιά που ήταν το χέρι του Ποντικουρά.Μέτα οι φόνοι(Σέντρικ,Μπράις,Μπέρθα,γονείς του Χάρι).Περισσότερο το αποτέλεσμα του ξορκιού έχω την εντύπωση ότι εμφανίζεται.
    Ο Βόλντεμορτ δεν είχε ραβδί για 12 χρόνια.Ήταν σαν πνεύμα δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει ραβδί.Είχα υποθέσει πως το ραβδί του το έκρυψε ο Πέτιγκρου όταν το πήρε από το σπίτι των Πότερ και του το επέστρεψε όταν τον βρήκε.Βεβαιώθηκα όταν το είπε και η Ρόουλινγκ σε συνέντευξη.Βέβαια θα μπορούσε να το αναφέρει μέσα στα βιβλία.
    Ραβδιά δεν έφτιαχνε μόνο ο Ολιβάντερ.Δε μπορούσε να τους προμηθεύσει ραβδιά κάποιος ή να τα πήραν όταν το έσκασαν από το Αζκαμπάν;Δε μ απασχολεί ιδιαίτερα κάτι τέτοιο.
    Για την κυριότητα του ραβδιού ο Ολιβάντερ όταν μιλάει για τους νόμους των ραβδιών λέει πως τίποτα δεν είναι σίγουρο και η σχέση διαμορφώνεται από το μάγο αλλά και από το ραβδί,αλλά συνήθως το ραβδί υποτάσσεται σ΄αυτόν που το κερδίζει.Εγώ το έβλεπα πως δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας για να κερδίσεις την πίστη του ραβδιού.Εξαρτάται από την πρόθεση του μάγου.To Elder Wand ήταν πιο ευαίσθητο σ΄αυτούς τους κανόνες.Τώρα η Ρόουλινγκ έχει πει πως κερδίζεις την πίστη του ραβδιού όταν το κερδίσεις και προσπαθήσεις να το χρησιμοποιήσεις αλλά το Elder Wand υποτάσσεται σ αυτόν που το κερδίζει γιατί πάει εκεί όπου είναι η δύναμη.
    Για τα θέστραλ,η Ρόουλιγκ έχει αναφέρει πως σου εμφανίζονται όταν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είδες θάνατο και τις συνέπειές του.Γι αυτό παρόλο που ο Χάρι ήταν παρών στο θάνατο των γονιών του δεν τα έβλεπε πιο πριν.Και στο τέλος του 4ου έτους ήταν ακόμα σε σοκ.Τώρα αν θέλεις το δέχεσαι αυτό ή το παίρνεις για δημιουργικίστικη γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλα ότι θυμίζει την παιδική ηλικία - αν και όταν βγήκε η πρώτη ταινία ήμουν 18 ετών. Μου αρέσει που έχει όλο αυτό το εφέ, την μαγεία που λείπει από την ζωή μας(ξερνάω με αυτό τον χαρακτηρισμό "Άρλεκιν"). Σε αντίθεση με την Ρόουλινγ που έχει πει ότι κανένα παιδί δεν ήρθε ποτέ να της πει ότι θέλει να γίνει μάγος, εγώ το λέω ευθέως: ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΊΝΩ ΜΑΓΟΣ. (.) και (-). Γούσταρα γαμώ την πουτάνα μου με αυτό τον τζέρτζελο. Αλλά ως εδώ. Δεν κάθομαι να διαβάσω την 7λογία (για όνομα που θα διαβάσω 7 βιβλία! Δεν έχω τελειώσει ακόμη την τριλογία του Άρχοντα - και δεν παίζει να την τελειώσω ποτέ). Θα με πιάσουν τα ψυχοσωματικά μου και θα με πάνε σηκωτό.

    Νομίζω ότι ο κα-Πόττερ είναι χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από την Ινγκλατεριανή για να την φέρει χρήματα - κάτι που έγινε. Δεν νομίζω ότι μπήκε σε ιδιαίτερο τριπάκι για να "φτιάξει" τις τυχών τρύπες του βιβλίου. Βλέπεις, ήθελε να φάει η βλογιοκομμένη, δεν μπορούσε να την βγάλει μόνο με καφέ και τσιγάρα. Θα στούμπωνε ο πάτος της μετά και... χέσε μέσα.

    Επίσης, κάτι τελευταίο στους H.P.F. και σε οποιοδήποτε F. υπάρχει εκεί έξω: αφήστε τις αηδίες και μάθετε να κάνετε κανένα μουσακά. Πιο πολύ θα σας ωφελήσει από την "εμβάθυνση" στον Χαρίλαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε...πρέπει να γνωριστούμε! Κατάλαβα οτι πολύ θα θελα να είμαι nerd -δεν είμαι! Δεν έχω ξαναδει τέτοιες βαθιές γνώσεις, αααα, μα πρεπει κάπως να φανερωθείς! Σκέψου το να κάνεις ένα προφιλ εδώ να τα λέμε.

    Τρεντυνέιτορ, αν και δεν θεωρείσαι θαυμαστής με 8 ταπεινές ταινίες που είδες, καλά τα λες κι εσύ. Η πρόθεση μετράει. Κερνάω μουσακά καμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σου δίνω τον τρίτο λογαριασμό μου στο Pottermore, έτοιμο στο Σλίθεριν κομπλέ χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. wtf, έχεις τρεις?!?!? Κι εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι?!?!? Τι Σλίθεριν, σε βάζει και σε κοιτώνα?? (φυσικά και είσαι Σλίθεριν. Φιλόδοξε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εεε ο χαρι ποτερ δεν ειναι βλακεια!!!ειναι συγχρονοα παραμυθι και παω στοιχημα πως σε 100 χρονια θα εχει την ιδια αξια με τα κλασσικα παραμυθια...επισης καπου ακουσα πως διδασκεται ως μαθημα στο πανεπιστημιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έριξαν δυο πενιές οι