Για νέους, μπερδεμένους, παλιμπαιδίζοντες, κατα φαντασίαν ώριμους και ξερόλες, όπως εγώ.
. . . . .
Ναι, αποσιωπητικά! Τι σόι γυναίκα θα ήμουν χωρίς αποσιωπητικά??

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ψάχνοντας κάτω απ'τον Θρόνο

   Παλαιότερα, που ήμανε πιο ηλίθια, έπεσε στα χέρια μου ο "Κώδικας Ντα Βίντσι" και έμεινα με το στόμα ανοιχτό με τις τρομερές αποκαλύψεις που έκανε ο τρομερός Νταν Μπράουν για την παλιοκακιά την Εκκλησία τη Ρωμαιοκαθολική.
 Μετά διάβασα και το "Ιλλουμινάτι", εξακολουθώντας να πιστεύω οτι κάποια αλήθεια θα υπάρχει σε όλα αυτά, μην μπορώντας όμως να αγνοήσω την ίδια, πανόμοια πλοκή των κεφαλαίων και της υπόθεσης.
 Διαβάζοντας και τον "Αρκτικό κύκλο", κατάλαβα τι ζωντόβολο είναι ο Νταν Μπράουν, οι φοιτητές του, που κάθονται και τους διδάσκει "δημιουργική γραφή" (=όλα τα βιβλία ίδια) και εγώ που αγόρασα, διάβασα και ψιλοπίστεψα τα βλιβλία του.
   Και μια μέρα, μπαίνω σε ένα βιβλιοπωλείο και βλέπω ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο "Ο Κώδικας Βα Ντίντσι"!! Με πρωταγωνιστή, όχι τον Ρόμπερτ Λάνγκντον, αλλά τον Ρόμπερτ Ντάγκλον, που είχε εισαχθεί, αποφοιτήσει και κάνει και διδακτορικό στο κολλέγιο, με εργασίες κλεμμένες απ το ίντερνετ! Η εκδίκηση ήταν γλυκιά.
  Και έτσι γνώρισα τα βιβλία-παρωδίες.

  Εαν βαρεθήκατε να εντρυφείτε στο πόσες τρίχες έχει το πατούσι του μέσου Χόμπιτ, γιατί τα ξωτικά είναι τόσο λίγα αφού είναι αθάνατα-άρα δεν κάνουν καθόλου σεξ, απο ποιά μεριά κατουρά ο Λέγκολας και αν τελικά ο Σαμ Γκάμτζη ήταν γκέι, αυτό το βιβλίο είναι για σας:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bored_of_the_Rings


  Αν επίσης διαβάζετε τον Μάρτιν, και αναρωτιόστε τι είναι τα σαλιγκάρια με βούτυρο και ο ψητός βόνασος με σάλτσα μέντας και μικρά μύρτιλλα και το χοιρινό με μέλι και βότανα και το κρασι απ'το Σύσκιο του πουσταρά Πάξτερ Ρεντγουαιν, σας έχω θκυό μαγειρικά βλόγια, για πολλά νερντ φλόκια! (και μετά αναρωτιέμαι γιατί έρχονται εδώ, ενώ ψάχνουν για τσόντες).
http://www.cookingiceandfire.com/

http://www.innatthecrossroads.com/

1 σχόλιο:

  1. Θυμήθηκα τώρα μια παρωδία του σιχαμένου Twilight... Nightlight λέγεται. Πολύ καλό, να το διαβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έριξαν δυο πενιές οι